Morituri te salutant. Премьера

Morituri te salutant. Премьера

Схоже, що ви трохи не встигли. Щоб завжди бути в курсі всіх подій, підпишіться на нашу розсилку.

Камерная сцена

 

Прем’єра
Василь  Стефаник
Morituri te salutant
У нас все свято
Вистава на дві дії
Інсценізація Дмитра Богомазова

«Morituri te salutant» - вистава за творами майстра української психологічної новели Василя Стефаника (1871 – 1936 рр.). Його твори, в основному трагічного напрямку, змальовують буденність сільського життя, ті драми, які відбуваються  день при дні, навіть без усвідомлення героями значення і суті їх.
Інсценізація новел, що її втілив режисер-постановник Дмитро Богомазов, друге звернення театру до творчості В. Стефаника. У 2006 році в театрі у фойє О. Білозубом була створена вистава «Голодний гріх» за новелою «Новина».
В основі сьогоднішньої версії новели: «У корчмі», «Сама саміська», «Вечерня година», «Святий вечір», «Май», «Сон», «Сини», «Гріх», «У нас все свято». В них оповідаються буденні історії: про батьків та дітей, чоловіка та жінку, народження і смерть, сни і дійсність, тяжку працю і вічну надію на краще. В цих сюжетах, як в житті, постійно переплітаються трагічні і комічні ситуації. Різні події, різні характери, але єднає їх головне – людська гідність. Які б випробування доля не посилала, до якої б межі у своїй моральній та фізичній скруті не доходила людина, вона має вистояти. Навіть на порозі вічності кинути виклик життю.
Для режисера-постановника, автора інсценізації Дмитра Богомазова (який не вперше звертається до творчості В. Стефаника) головним стало знайти внутрішню композицію вистави, яка, набувши кінцевої театральності, передала б всю поліфонію тем і образів. Так з’явилася музична форма вистави, яка стала камертоном сприйняття подій, надала їм багатоплановості, метафоричної образності і в той же час демократичної відвертості дійства. Саме музика, пісня розкриває найтонші, найпотаємніші порухи душі, її сумніви, страждання, очищає її і вселяє надію.

Режисер-постановник  - Дмитро Богомазов
Сценограф, художник по костюмах – Олександр Друганов
Музичне оформлення – Сусанна Карпенко
Хореографія – Ольга Семьошкіна
Звукорежисер – Ганна Ваховська
Художник по світлу – Віктор Власюк
Відеоряд – Павло Вавриневич

У виставі беруть участь: Ксенія Баша-Довженко, Ксенія Вертинська, Сусанна Карпенко, З. а. України Тетяна Міхіна, Нар. арт. України – Василь Баша, Іван Залуський, Олександр Печериця, Ренат Сєттаров, З. а. України Олександр Форманчук
  
Художній керівник театру – Станіслав Мойсеєв

Галерея

Будь в курсі всіх подій!
Підпишись на дайджест подій від kvtok.com, дізнавайся першим про найкращі заходи у твоєму місті.
Або стеж за новинами у соціальних мережах