«Капітан Джон Сміт»

«Капітан Джон Сміт»

Схоже, що ви трохи не встигли. Щоб завжди бути в курсі всіх подій, підпишіться на нашу розсилку.

19 вересня, Корпус К

«Капітан Джон Сміт» / «Captain John Smith»
Режисер – Вірляна Ткач (Україна/США)
Тривалість: 60 хвилин

Початок о 21:30
Вартість квитків: 100 грн.

Сюжет вистави побудований за мотивами книжки відомого мандрівника й авантюриста з Англії XVI ст. капітана Джона Сміта, який відомий своїми пригодами в Америці та тісним знайомством з індіанською принцесою Покахонтас.

Капітан побував у різних куточках Європи, Азії, Африки. Доля закинула його і до України: Сміту довелося тікати з полону в Османській імперії через Чорне море, після чого він деякий час перебував в Україні. Власне, цей уривок з його життя, який є у книзі «Правдиві подорожі, пригоди та спостереження Капітана Джона Сміта в Європі, Азії, Африці та Америці (з 1593 до 1629 р.)», і зацікавив експериментальну групу «Yara Arts Group» на чолі із Вірляною Ткач.

Постановка включає текст Сміта, українські думи про бранство та втечу через Чорне море, виконані американським співаком і бандуристом українського походження Юліаном Китастим, сучасні вірші Боба Голмана, який зіграє Джона Сміта, та іронічні пісні Сузан Гванґ, яка грає всіх його любих жінок. Проєкції автентичного матеріалу та візуального дизайну Михайла Шраґи з Нью Йорку та Володимира Клюзка з Києва.

Галерея

Будь в курсі всіх подій!
Підпишись на дайджест подій від kvtok.com, дізнавайся першим про найкращі заходи у твоєму місті.
Або стеж за новинами у соціальних мережах