Jazz in Kiev

Jazz in Kiev

Схоже, що ви трохи не встигли. Щоб завжди бути в курсі всіх подій, підпишіться на нашу розсилку.

Jazz in Kiev та Олексій Коган представляють головну подію джазової осені в Києві:

Концерт знаменитих американських музикантів: саксофоніста Джошуа Редмана та піаніста Джоуї Кальдераццо.
Джазовий вечір, що складається з двох відділень, пройде 26 жовтня 2013 року в Міжнародному центрі культури і мистецтв (Жовтневий палац). Початок концерту о 19:00.
Видатний джазовий саксофоніст Джошуа Редман (Joshua Redman), що народився в Берклі, штат Каліфорнія, з самого дитинства був оточений музикою. Вкрай еклектична музична палітра рідного штату сильно вплинула на уподобання майбутнього музиканта. За словами самого Джошуа, виходячи на вулицю з одного вікна можна було почути Арету Франклін, з іншого – Джона Колтрейна, з третього – The Who. На уроках екзотичних танців, якими займалася мама Редмана, він познайомився з індійською, близькосхідною та африканською музикою.
Коли довелося вибирати між навчанням в Єльському коледжі права і музикою, Джошуа Редман обрав музику. Ймовірність того, що майбутня джазова зірка і син відомого тенор-саксофоніста Дьюї Редмана вирішить присвятити життя вивченню юриспруденції, була мінімальною.
Джошуа Редмана можна впевнено назвати найвідомішим сучасним тенор-саксофоністом. Незважаючи на те, що існує безліч талановитих і яскравих музикантів, жоден з тенористів, що з'явилися на джазовій сцені після Редмана, не може змагатися з ним у популярності і впливі. Музика Джошуа Редмана витримана в традиціях бопа і пост-бопа, але музикант вміє бути різним. Крім звичних для нього акустичних складів, існують проекти, в яких саксофоніст виконує фанк і рок-орієнтовану музику.
Джошуа Редман один з небагатьох музикантів, якому вдалося стати модним (в гарному сенсі цього слова), не виконуючи при цьому комерційну музику. Більше того, музикантові вдається підтримувати стійкий інтерес публіки до своєї творчості впродовж двох десятиліть (саме стільки часу пройшло з моменту виходу першого однойменного альбому саксофоніста).
У середині двотисячних Джошуа Редман, який більше десяти років записувався на Warner Brothers, уклав контракт з Nonesuch Records. Співпраця з новою компанією пішла на користь музикантові. Деякі з останніх робіт саксофоніста (таких, як " Back East " і " Compass ") сміливо можна назвати кращими в його дискографії. Останній альбом " Walking Shadows ", виданий у травні цього року з симфонічним оркестром, імовірно, найбільш лірична робота Джошуа Редмана. Музична начинка альбому варіюється від джазових стандартів і аранжувань творів Баха до пісень The Beatles і Джона Майера.
Дворазовий номінант Греммі Джошуа Редман виступить у Києві у складі власного квартету разом з піаністом Аароном Голдбергом (Reuben Rogers), контрабасистом Ройбеном Роджерсом (Reuben Rogers) і барабанщиком Грегорі Хатчинсоном (Gregory Hutchinson).

Музична кар'єра довжиною у чверть століття закріпила за Джоуї Кальдераццо (Joey Calderazzo) репутацію першокласного сайдмена і самобутнього сольного виконавця.
Один з топових сучасних джазових піаністів, талановитий і ліричний композитор, Джоуї Кальдераццо у своєму захопленні музикою пройшов шлях від The Beatles і Led Zeppelin до Бада Пауелла і Телоуніуса Монка. Як і у багатьох його ровесників, інтерес до джазу в піаніста з'явився не одразу, але вже в підлітковому віці джазова музика повністю зачарувала майбутнього музиканта. Дуже важливу роль у долі Джоуї зіграли два великих тенор-саксофоніста – Майкл Брекер і Бренфорд Марсаліс. За його власними словами, саме Майкл Брекер дав йому путівку в життя (співробітництво Кальдераццо з квінтетом цього іменитого саксофоніста почалося в 1987 році).
Учасником квартету Бренфорда Марсаліса Джоуї Кальдераццо став в 1998 році, після несподіваної смерті Кенні Кьоркленда. Не буде перебільшенням сказати, що участь у такій групі іноді важливіша за успішну сольну кар'єру. Квартет Бренфорд Марсаліса донині є одним з кращих сучасних акустичних джазових складів. Варто відзначити, що Кальдераццо вдалося не просто замінити знаменитого Кенні Кьоркленда, а й привнести новизну в музику квартету. Усі шанувальники Бренфорда Марсаліса добре знають, наскільки важлива для групи лірична, просочена класичними впливами музика Джоуї Кальдераццо.
Сольна кар'єра піаніста почалася співпрацею з легендарним джазовим лейблом Blue Note. Зараз Джоуї записується для компанії Бренфорд Марсаліса Marsalis Music. В арсеналі музиканта понад 10 альбомів. У 2003-му році Кальдераццо записав альбом сольної фортепіанної музики.
Джоуї Кальдераццо вперше виступить в Україні у складі власного тріо з контрабасистом Орландо ЛеФлемінгом (Orlando LeFleming) і барабанщиком Дональдом Едвардсом (Donald Edwards).

Галерея

Будь в курсі всіх подій!
Підпишись на дайджест подій від kvtok.com, дізнавайся першим про найкращі заходи у твоєму місті.
Або стеж за новинами у соціальних мережах