20 000 днів на Землі Ніка Кейва

20 000 днів на Землі Ніка Кейва

Схоже, що ви трохи не встигли. Щоб завжди бути в курсі всіх подій, підпишіться на нашу розсилку.

Дзвонить будильник. Нік Кейв прокидається, встає, вмивається, сідає в ягуар та їде по своїх справах. Сьогодні 20 000 день, який він живе на Землі. Змінюються кадри австралійського дитинства, школи, перших виступів The Boys Next Door, The Birthday Party, The Bad Seeds. Музикант Блікса Баргельд розповідає, що за сімейними обставинами залишив групу The Bad Seeds, а співачка Кайлі Міноуг згадує, як нічого не знала про Кейва до моменту запису дуету «Where the Wild Roses Grow» і як вона зачитувалася його біографією перед першою зустріччю...

Звичайно, ми могли спробувати вигадати таку історію, але ні, це британський фільм '20 000 Days on Earth' —документальна драма, присвячена одному дню з життя Ніка Кейва. Вперше показана на фестивалі "Санденс", де отримала одразу дві нагороди (за кращу режисуру та монтаж), а потім визвала фурор на Берлінале.

Нік Кейв морочить голову шанувальникам вже майже 40 років. Причому весь цей час змінює то жанри, а то й зовсім сферу діяльності. Качає його не слабо — від музики до літератури, від написання сценаріїв до акторства! З другою групою, панківською The Bad Seeds, з якою вони наганяли морок ще в Західному Берліні на початку 80-х, виступаючи, наприклад, в «Небі над Берліном» Віма Вендерса, того року випустив вже п'ятнадцятий студійний альбом.

Стрічку створила культова британська студія Pulse. Pulse — це ті хлопці, які зняли «BLUR. No Distance Left To Run», «Shut Up And Play The Hits», «THE MUSE», та свіженький фільм «ARCADE FIRE. The Reflektor Tapes»

Галерея

Будь в курсі всіх подій!
Підпишись на дайджест подій від kvtok.com, дізнавайся першим про найкращі заходи у твоєму місті.
Або стеж за новинами у соціальних мережах