Американская мечта

Американская мечта

Схоже, що ви трохи не встигли. Щоб завжди бути в курсі всіх подій, підпишіться на нашу розсилку.

20 грудня о 18:00 у Києві у кінотеатрі «Кінопанорама» відбудеться допрем’єрний показ документальної стрічки про стиль життя у США під назвою «Американська Мрія».

Автор фільму - журналіст Володимир Мула.

Картина побудована на історіях людей, які свого часу покинули рідні домівки і відправилися назустріч новому і незвіданому життю. Ба більше, подорожуючи Америкою журналіст натрапляє на несподівані факти та думки, які спростовують теорію «русского мира».

«За Союзу нам гуроторили: США – стратегічний ворог. Звучали маразматичні ідеї оточити Америку штучними островами з ядерною зброєю. Однак навіть попри це – люди втікали за океан!  У роки незалежності ми почули, що Америка організувала Оранжеву революцію, а у 2013 році – Революцію гідності! А далі – цікавіше. «Русский мир» прийшов в Україну – воювати в тому числі проти Америки. Мовляв, саме вона почала протистояння на Донбасі. А ми ж – один народ, тільки разом можемо будувати спільне майбутнє! Але, виявляється, люди не хочуть пірового «Русского мира», не хочуть зводити кінці з кінцями, не хочуть «годувати всю Україну»! Вони банально хочуть годувати себе і стоять перед вибором: поїхати чи залишитися? - аналізує Володимир Мула, автор фільму «Американська Мрія».  – Слова кума-свата-брата твердять, що Америка – не така страшна, як її малює агресор.  І, може, правда, що доляри там збирають на землі, а бджоли носять мед безпосередньо на стіл? Тому кинувши за плечі жменю запитань я зібрав усі свої заощадження і фактично із дулею в кишені відправився за океан, щоб показати реальний стан речей у США очима щирих і відвертих українців та вихідців із СНД, які свого часу зробили непростий вибір і покинули Батьківщину у пошуках кращого життя. Життя, яке довелось починати спочатку. Життя у зовсім іншому світі – по нових законах і зовсім інших правилах. Життя без подань і дотацій. Життя все таки своїм коштом!»

"Американська мрія" – фільм-подорож  українського журналіста у кабіні вантажівки земляка-далекобійника 11-ма американськими штатами. Два океани, два кордони. 10 000 кілометрів доріг. 350 гігабайт відеоматеріалу. Близько ста думок і мрій людей з різними кольорами шкіри і кольором душі.

Володимир Мула – журналіст, ведучий hromadske.tv, головний редактор порталу «ТелеПростір», продюсер проекту LiveTime. Автор циклу репортажів про Ріо-де-Жанейро,  пізнавально-розважальних циклів «Балтійськими країнами» та «Американська Мрія».

Галерея

Будь в курсі всіх подій!
Підпишись на дайджест подій від kvtok.com, дізнавайся першим про найкращі заходи у твоєму місті.
Або стеж за новинами у соціальних мережах