Don't Think I've Forgotten: Cambodian Lost Rock & Roll

Don't Think I've Forgotten: Cambodian Lost Rock & Roll

Схоже, що ви трохи не встигли. Щоб завжди бути в курсі всіх подій, підпишіться на нашу розсилку.

Більше десяти років пішло на те щоб створити фільм “Don't Think I've Forgotten: Cambodian Lost Rock & Roll”. Документаліст Джон Пірозі дослідив історію музичної сцени Камбоджі минулого сторіччя та підтвердив, що вислів “Музика – душа нації” точно придумали ті, хто знайомий з музикою Камбоджі.

Неймовірна історія розвитку та занепаду, підтримки та репресій, наслідування та експериментів, через які пройшли сотні музикантів цієї невеликої країни Середньо-Східної Азії.

Хроніка подій, починаючи з епохи впливу західної поп-культури, що прокотилися по країні починаючи з 1950-х років і закінчилась з приходом до влади жорстоких та репресивних “Червоних Кхмерів”.

Після здобуття незалежності від французького протекторату в 1953 році, натхненні такими світовими зірками естради, як французом Джонні Холлідей, англійцем Кліффом Річардом та незліченною кількістю американських виконавців, країна швидкими темпами породила власних супер старів.

У 1970 році, після того як США почали бомбити В'єтнамські позиції в північній і східній Камбоджі, тодішній уряд, який виступав проти американської інтервенції, був повалений, а новий зажадав націоналізації музичної сцени; будь-які прояви контркультурності придушувалися. Але ці репресії були незначними в порівнянні з ріками крові, які чекали на країну згодом.

Після захоплення 17 квітня 1975 року влади Червоними Кхмерами, почалось знищення всіх слідів сучасностого та західного впливу. Геноцид призвів до загибелі більшості музичних зірок країни. Носіння довгого волосся або власний музичний інструмент — міг призвести до тортур або смерті.

Все це і багато іншого на єдиному в Україні прем’єрному показі стрічки “Don't Think I've Forgotten: Cambodian Lost Rock & Roll” 18 грудня, о 20:00. Кінопанорама.

Галерея

Будь в курсі всіх подій!
Підпишись на дайджест подій від kvtok.com, дізнавайся першим про найкращі заходи у твоєму місті.
Або стеж за новинами у соціальних мережах