Киноклуб «БЛОУ АП»

Киноклуб «БЛОУ АП»

Схоже, що ви трохи не встигли. Щоб завжди бути в курсі всіх подій, підпишіться на нашу розсилку.

Кінотеатр «Кінопанорама»
та ГО Центр підтримки молоді та творчої ініціативи
«Наука, техніка і культура», представляють
проект - кіноклуб Блоу АП.

 Серйозне кіно потрібно дивитися усвідомлено, розуміючи природу символів, знаків і образів. Саме з цієї науково пізнавальною та просвітницькою метою і створений наш кіноклуб. Показуючи кіношедеври, перевірені часом, що увійшли в класику світового кіно, запрошуючи експертів з різних областей мистецтва, організатори кіноклубу демонструють історію світового кінематографа, його досягнення, взаємозв'язок образів і кінотекстів, вплив на наступні кінороботи.
Після показу – дискусія за участю постійного ведучого кіноклубу Олександра Гусєва (кінокритик, член НСК України, член ФІПРЕССІ), постійної ведучої Катерини Макаревич (журналіст журналу Фокус, філософ) та медійного гостя


Ближайшая программа киноклуба:


8  жовтня о 16-00   «Незайманки-самогубці»
США, мелодрама, 1999
Режисер:  Софія Коппола
У ролях:  Кірстен Данст, Челсі Суейн, Джеймс Вуд, Ханна Р.Хопп, Кетлін Тернер, Денні Де Віто, Джонатан Такер
США, 70-і роки, провінційне містечко.  Лісбон – примірна католицька сім'я: містер Лісбон викладає математику в школі, місіс Лісбон стежить за будинком. У них п'ять дочок-підлітків: Сесілія (13 років), Люкс (14 років), Бонні (15 років), Мері (16 років) і Тереза (17 років).
Несподівано для всіх Сесілія намагається покінчити життя самогубством, але її встигають врятувати. Незабаром на вечірці, влаштованій за порадою психолога, Сесілія все ж кінчає з життям, викинувшись з вікна другого поверху. Після того, що сталося, сестри Лісбон потрапляють під пильну увагу сусідів, в тому числі компанії хлопців-підлітків, зачарованих таємничої загадковістю сестер.
Фільм увійщов в число 10 кращих фільмів 2000 року за думкою авторитетного французького кінематографічного журнала «Cahiers du cinéma».


15 жовтня о 16-00   «Краса по-американськи»
США, мелодрама, 1999
Режисер Сем Мендес.  У ролях:  Кевін Спейсі,  Аннет Бенінг, Тора Берч, Уес Бентлі, Міна Суварі, Кріс Купер, Пітер Галахер,  
5 премій «Оскар», у тому числі і головна нагорода за кращий фільм
42-річний Лестер Бернем, який працює в рекламному агентстві, відчуває незадоволеність в сімейному житті, переживаючи кризу середнього віку. Він ненавидить свою роботу, його дратує дружина, а дочка-підліток все більше від нього віддаляється.
Одного разу Лестер на баскетбольному матчі бачить подругу дочки, Анжелу, яка разом з його дочкою виступає в групі підтримки, і закохується в неї. Анжела збирається стати моделлю, вона розповідає Джейн про свої любовні пригоди і докладно ділиться з нею багатим сексуальним досвідом. Пізніше, підслухавши розмову дочки з Анжелою, Бернем дізнається, що та знаходить його привабливим, проте недостатньо спортивним. Після цього Бернем починає займатися фізичними вправами.
Незабаром Бернем кидає роботу і влаштовується рознощиком їжі в придорожньому кафе. Нарешті він відчуває себе щасливим, вперше за довгі роки він чинить так, як хоче сам; йому здається, що настав новий період в його житті. Він відчуває себе молодим і привабливим. Дружина зраджує його, але йому це байдуже.
Він закоханий у Анжелу, вона спілкується з ним і задає йому питання, від чого йому моторошно, адже ним давно вже ніхто не цікавився. Але трапляється щось дике та несподіване і Бернем йде з життя, з посмішкою згадуючи все своє життя…

 

22 жовтня  о 16-00  «Великий»
режисер: Пенні Маршалл. Комедія, США, 1989
У ролях:  Том Хенкс,  Елізабет Перкінс,  Роберт Лоджіа, Джон Херд, Джаред Раштон
Номінації на премію Оскар, Премія Сатурн, премія «Золотий глобус», премія Асоціації кінокритиків Лос-Анжелеса, премія Венеціанського МКФ
Режисером картини мав стати Стівен Спілберг, але пізніше його місце зайняв Пенні Маршалл  
13-річний хлопчик Джошуа Баскін страждає від дитячих комплексів і мріє вирости. У вуличному ігровому автоматі-виконавця бажань він загадав бажання стати великим. Наступного дня він прокидається, і виявляється, що він перетворився на чоловіка віком близько 30 років. Йому доводиться бігти з дому і виїхати до  Нью-Йорка, де він змушений шукати заробіток і влаштовується на роботу в фірму «Іграшки Макміллана». Підліток в душі, він добре розбирається у тому, які іграшки будуть користуватися попитом на ринку і, тим самим, привертає увагу глави компанії. Через декілька днів після початку роботи він уже стає віце-президентом по розробці нової продукції. Його стрімкий кар'єрний ріст і дитяча безпосередність приваблюють жінок, проте життя хлопчака в тілі дорослого чоловіка довго тривати не може. Джошуа сумує за своїми батьками і колишнім життям. Він знаходить той самий ігровий автомат, який приніс йому виконання бажання, і повертає собі колишню зовнішність…

 

29  жовтня  «Омен»
режисер  Річард Доннер, містичний трилер, 1976
У ролях:  Грегорі Пек, Лі Ремік, Девід Уорнер, Біллі Уатлоу, Харві Стівенс
Премія Оскар, номінації на премії  «Золотий глобус»,  BAFTA,  Оскар
Американський дипломат в Італії, Роберт Торн їде в римський пологовий будинок з важкими думками - його дитина померла при пологах. Місцевий священик пропонує Роберту всиновити хлопчика, який за випадковим збігом народився одночасно з дитиною Торна. Священик каже, що хлопчик став сиротою, бо його мати померла при пологах. Боючись, що Кетрін, дружина Роберта, не переживе страшної звістки, Роберт погоджується всиновити хлопчика,  не повідомляючи дружині про підміну. У дитину вже є ім»я - Деміен.
П'ять років потому Роберт отримує посаду американського посла в Англії. У будинку Торнів в Лондоні починаються незрозуміли та страшні речі. У Деміена під час відвідування церкви весь час виникає істерика.  Святий отець бачить щось і намагається переконати Торна,  що його син - антихрист.
А події продовжуються.  Роберт починає розслідування, він їде до пологового будинка, щоб дізнатися, ким була справжня мати Деміена і узнає такі речі, що терміново телефонує дружині, щоб вона терміново покинула Лондон. Але не встигає, дружина гине.  Тоді Торн приймає рішення…  




Галерея

Будь в курсі всіх подій!
Підпишись на дайджест подій від kvtok.com, дізнавайся першим про найкращі заходи у твоєму місті.
Або стеж за новинами у соціальних мережах