Чженчжоуский театр оперы и балета

Чженчжоуский театр оперы и балета

Схоже, що ви трохи не встигли. Щоб завжди бути в курсі всіх подій, підпишіться на нашу розсилку.

Посольство Китайської Народної Республіки спільно з
Культурно-дослідницьким центром України та Китаю «Ланьхва»
представляють грандіозний проект китайського мистецтва в Україні

 «РАДІСНЕ СВЯТО ВЕСНИ»

    Завдяки грандіозному мистецькому проекту «РАДІСНЕ СВЯТО ВЕСНИ» на початку березня загадковий і неповторний світ китайської культури стане трохи ближче українському глядачеві у Києві та Львові. Виступи  артистів Чженчжоуського театру опери та балету, представників Шаоліньської школи бойових мистецтв "Тагоу" з міста Денфен, а також блискучі виконавці на національних китайських інструментах Ерху та Чжен - присвячені святу Весни, яке щорічно відзначається в Китаї за місячним календарем.

     Китайські митці приїдуть в Україну в рамках міжнародного гастрольного туру. Всі ці артисти є представниками міста Чженчжоу – головного міста з провінції Хенань.

     Чжэнчжоуский театр опери і балету – це естетика витонченої китайської класичної хореографії у властивому тільки Піднебесній екзотичному стилі. Чженчжоуський театр є професійним художнім колективом уряду Китаю, який неодноразово був удостоєний танцювальної премії «Лотос». Артисти покажуть захоплюючий танець лебедів, справжнє мистецтво з віялами, інші барвисті й колоритні танці.

      Ще однією складовою програми стануть віртуозні інструментальні соло на старовинних китайських інструментах Ерху та Чжен, які гіпнотично занурять у колорит загадкового Китаю. Ерху - оригінальна двострунна скрипка з металевими струнами. Останнім часом до ерху звернулися  рок-музиканти: на ньому грає засновник і фронтмен американської групи Hsu-nami Джек Сю та український колектив Flеur. Звучання чжена відрізняється дзвінкістю і чарівною ніжністю, а виконувані на ньому мелодії - плавністю.

     Шоу  ж літаючих шаолінських монахів з міста Денфен провінції Хенань, на території якої і розташований знаменитий буддійський храм Шаолінь, стане окрасою всієї програми! Учні найвідомішої школи бойових мистецтв Шаолінь «Тагоу» (Shaolin Tagou) беруть участь і є переможцями міжнародних турнірів з кунг-фу, вони були запрошені для виступу на церемонії закриття Олімпійських ігор в Афінах, на церемонії відкриття Всесвітніх спеціальних Олімпійських ігор, Азіатських ігор і відкриття/закриття Пекінських літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор. Відкрита в 1978 році школа Шаолінь Tagou займається розробкою знання про фу Шаолінь Кунг. Її метою є поширення стилю серцевини ушу Шаоліня! Їх виступ – це яскраве і вражаюче шоу, що демонструє граціозні прийоми знаменитого на весь світ китайського ушу. Вихованці школи «Тагоу» не тільки літатимуть і стрибатимуть, але й супроводжуватимуть демонстрацію бойового мистецтва на сцені Національної Опери України гучними вигуками зі зброєю в руках! Кульмінацією виступу китайських шаолінів стане демонстрація неймовірних можливостей людського організму: розбивання заліза об голову, проштрикування скла тонкою голкою і відколювання шматка металу пальцем. Глядачі буквально завмиратимуть від такого видовища!

      Проект «Радісне свято весни» організовано за підтримки Міністерства культури Китайської Народної Республіки за сприяння Міністерства культури України та Посольства Китайської Народної Республіки спільно з Культурно-дослідницьким центром України та Китаю «Ланьхва». «Радісне свято весни» відбуватиметься за присутності керівників дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, культурно-мистецької та бізнес еліти України, високопосадовців.

ВІДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=oorhLWAA8vo&feature=youtu.be

Галерея

Будь в курсі всіх подій!
Підпишись на дайджест подій від kvtok.com, дізнавайся першим про найкращі заходи у твоєму місті.
Або стеж за новинами у соціальних мережах