"Веселый дух" Римма Зюбина

"Веселый дух" Римма Зюбина

Схоже, що ви трохи не встигли. Щоб завжди бути в курсі всіх подій, підпишіться на нашу розсилку.

Комедія  «Веселий дух» Н. Кауарда


Анонс
    Яскраві фантазії стають кошмаром для успішного драматурга, коли в намаганні вхопити творче натхнення, він запрошує на спіритичний сеанс досить екстравагантну посередницю між світом духів і реальністю.


Анотація
    Найвідомішого англійського драматурга, актора і режисера, автора кількох сотень пісень Ноела Пірса Кауарда театральний світ знає ще й як майстра «добре зробленої п'єси» з дотепними діалогами, сповненими іронії і гумору. Його найуспішніша п'єса «Неймовірний сеанс, або Невгамовний дух» дебютувала влітку 1941 р. в Лондоні. Перша постановка витримала майже дві тисячі вистав, встановивши британський національний рекорд театрального довголіття (перевершений тільки в 1957 р. «Мишоловкою» Агати Крісті)
    Сюжет розгортається в домі драматурга Чарльза Кондомайна. В намаганні якомога більше розкрити свій творчий потенціал, вхопити момент зірковості, він влаштовує спіритичний сеанс, куди запрошує ще одну жертву нереалізованих «професійних» амбіцій – екстравагантну мадам Аркаті. Спочатку вечірка йде як годиться - бесіди, жарти, взаємні шпильки. Однак після того, як компанія сідає за стіл і проводить незвичайний сеанс, в будинку починають відбуватися дивні речі. А після появи духу померлої дружини головного героя життя письменника перетворюється на справжнє пекло.
    Вистава закликає: не будіть духів! Не дозволяйте своїм фантазіям суцільно опанувати вами, бо надто часто особи, які вважають себе творчими, через природне бажання постійно бути у грі, йти через кордони, потрапляють у пастку своїх самозакоханих ілюзій, творчі злети стають покаранням для надто самовпевнених, а солодкі фантазії виявляються кошмаром.

Галерея

Будь в курсі всіх подій!
Підпишись на дайджест подій від kvtok.com, дізнавайся першим про найкращі заходи у твоєму місті.
Або стеж за новинами у соціальних мережах