Квитка Цисык

Квитка Цисык

Схоже, що ви трохи не встигли. Щоб завжди бути в курсі всіх подій, підпишіться на нашу розсилку.

Українська Американська Координаційна Рада

представляє україно-американський благодійний проект #НЕЗАБУТНЯКВІТКА

присвячений американській співачці з українським серцем КВІТЦІ ЦІСИК

Цього року   проект #НЕЗАБУТНЯКВІТКА - змінює формат вечорів пам’яті Квітки Цісик на театральні імпрези, оскільки після її минулорічного 65-річчя в різних містах України почали з’являтися сценічні твори про життя і долю співачки. Тож, цей рік – етап до підготовки всеукраїнського театрального фестивалю пам’яті Квітки Цісик.

Вінницький академічний театр ім. М.К.Садовського здійснив постановку вистави про американську співачку з українським серцем Квітку (Кейсі) Цісик вперше в світі (режисер-постановник – народна артистка України Таїса Славінська, художник-постановник – Тетяна Гусева-Ковтун)

… 1991 рік. Квітці діагностують рак грудей. Лікарі відпускають їй кілька місяців життя… Маленький син, коханий чоловік… І лише 3 місяці щастя… Та вона вирішує боротися за життя не лише лікуванням (а це виснажливі курси хіміотерапії!), але й неймовірною працею, записуючи альбоми саме українською мовою… У її сни навідується мисткиня Катерина Білокур. Саме на честь української художниці Цісики нарекли свою донечку Квіткою, щоб її доля була квітучою, як і картини самої Білокур. Любов до далекої батьківщини і неосяжне кохання допомагають й підтримують, надають наснаги й впевненості… І хвороба потрохи відступає… А Боже благословення дарує не просто хвилини, дні… а 7 років – і вічне життя у пісні!

На сцені знайшлося місце і для лірики, і для гумору, і для інтриг, якими було наповнене життя Квітки Цісик.

У ролі Квітки - Тетяна Фролова, така ж легка, весела та енергійна, якою була її героїня. Є якась містична схожість між ними: українкою Тетяною Фроловою, яка грає Квітку, і американкою Кейсі, яка Квіткою стала…

Квітка таки повернулася в Україну!

Завдяки усім глядачам цієї вистави буде здійснена основна місія проекту - передача 100 000 грн. для придбання пересувного мамографа «КВІТКА» для профілактики і лікування раку молочної залози серед українських жінок.

Галерея

Будь в курсі всіх подій!
Підпишись на дайджест подій від kvtok.com, дізнавайся першим про найкращі заходи у твоєму місті.
Або стеж за новинами у соціальних мережах