Жизнь впереди

Жизнь впереди

Схоже, що ви трохи не встигли. Щоб завжди бути в курсі всіх подій, підпишіться на нашу розсилку.

Роман про Розу, або недитяча історія
Вистава на дві дії
Еміль Ажар
Інсценізація Д. Богомазова
Переклад з французької М. Марченко

Колишня повія, стара польська єврейка мадам Роза, що пройшла гітлерівський концтабір, утримує в емігрантському кварталі Парижа притулок де живуть діти, що народжені шлюхами поза законом. Один з вихованців притулку – арабський підліток Момо, від імені якого ведеться історія їх відносин, історія захоплююча, відверта, шляхетна й божевільна. Історія про велич і силу неймовірної любові на порозі життя та на межі смерті.

Про автора:

Еміль Ажар – один з псевдонімів, під яким публікував свої твори Ромен Гарі (справжнє ім'я Роман Кацев; 1914-1980) – французький письменник російського єврейського походження. Людина-легенда, один з найблискучіших і загадкових авторів XX століття, військовий льотчик і учасник Опору, друг де Голля, дипломат, кінорежисер. Гарі все життя був неймовірним романтиком і авантюристом. І він став автором однієї з найнеймовірніших містифікацій XX століття.

Коли в середині 70-х Ромен Гарі – відомий і поважний письменник, лауреат Гонкуровської премії, почав втрачати увагу французької критики, він надрукував свій новий роман під іншим літературним ім'ям – Еміль Ажар. Книга мала шалений успіх, і Гарі вирішив зберегти таємницю. А вже за другий роман «Життя попереду» молодому (!) письменнику Емілю Ажару була присуджена Гонкурівська премія. За положенням ця вища літературна нагорода Франції може бути присуджена авторові лише один раз, а завдяки містифікації Гарі став єдиним в історії двічі її лауреатом.

Гарі і надалі продовжив писати під обома псевдонімами, а французьки критики продовжували сварити Гарі та прихильно відгукуватися про Ажара, порівнювати їхні твори та протиставляти літературний стиль авторів. Містифікація розкрилася лише після самогубства автора, коли через рік з’явилася його посмертна публікація «Життя і смерть Еміля Ажара».

Режисер-постановник – засл. діяч мистецтв України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка Дмитро БОГОМАЗОВ
Художник-постановник – Петро БОГОМАЗОВ
Режисер зі звуку – засл. діяч мистецтв України Олександр КУРІЙ
Музичне рішення – Олександр БЕГМА, Михайло КУКУЮК, Тимур БУРЛАКА
Автор пісень – Михайло КУКУЮК
Хореограф - Олексій СКЛЯРЕНКО
Художник з освітлення – Тетяна КИСЛИЦЬКА

ДІЙОВІ ОСОБИ І ВИКОНАВЦІ:

Мадам Роза – нар. артист України Лев СОМОВ
Момо – Оксана ЖДАНОВА
Лікар Кац – засл. артист України Олександр ГАННОЧЕНКО
Надін – Світлана ШТАНЬКО
Мадам Лола – Михайло КУКУЮК
Мосье Аміль – засл. артист України Володимир ЗАДНІПРОВСЬКИЙ, Сергій ДЕТЮК
Юссеф Кадір – засл. артист України Віктор ЖДАНОВ
Мосье Валумба – Володимир КАНІВЕЦЬ
Мойсей – Катерина САВЕНКОВА
Бананія – Юрій РАДІОНОВ
ЖИВА МУЗИКА

Галерея

Будь в курсі всіх подій!
Підпишись на дайджест подій від kvtok.com, дізнавайся першим про найкращі заходи у твоєму місті.
Або стеж за новинами у соціальних мережах