Радость сердечная, или кепка с карасями

Радость сердечная, или кепка с карасями

Схоже, що ви трохи не встигли. Щоб завжди бути в курсі всіх подій, підпишіться на нашу розсилку.

інсценізація Д.Богомазова
за збіркою оповідань Юрія Коваля «Чистий Дор»
Вистава без антракту
Звучить жива музика
Тривалість вистави – 1 година 40 хв.

Кожному хотілося б, забувши про свою дорослості та серйозність, знову опинитися в дитинстві. У цьому вам допоможе добра людина і прекрасний письменник Юрій Коваль.

За недовге життя, що так різко обірвалося, Юрій Коваль встиг зробити дуже багато. Їм написані чудові оповідання, дивовижні повісті - «Недопесок», «Прикордонний пес Алий», « Пригоди Васі Куролесова», «Чистий Дор», подорож «Найлегший човен у світі», фантастичний «Суер - Виєр» ... Все було в його яскравому житті - музика і вірші, малюнки і проза, скульптура і подорожі, зустрічі з друзями і сільська тиша. А його московська майстерня на березі Яузи завжди була притулком для самих різних гостей - рибалок, літераторів, скульпторів і ботаніків. Він був яскравий та іскристий, як дитяча іграшка калейдоскоп - завжди дуже красивий і ніколи не повторювався.

У сценічному прочитанні режисера Дмитра Богомазова оповідання Юрія Коваля зі збірки «Чистий Дор » - це смішні, добрі, мудрі і дуже світлі історії про загублене в лісах старовинне село з прозорою назвою Чистий Дор і життя-буття його мешканців. «Село моєї душі» - так сказав одного разу Коваль про Чистий Дор, як про мрію, про втілення свого ідеалу. Привітна Пантелеєвна, серйозне дівчисько Нюрка і галаслива Мироніха, сварлива Манька і найдобріший дядько Зуй - всі вони живуть немов у колі заповідного лісу, і не загрожує їм ні чорний відчай зовнішнього світу, ні безглузда суєта. Їхні стосунки з людьми будуються на почутті спорідненості, що моментально спалахує, завдяки якому одразу був зарахований до родичі і оповідач – письменник-мандрівник, який випадково забрів у село. Їх чисте життя, всі відтінки лісу і неба ловить невидимою сіттю письменник - бродяга, щоб потім, сидячи в похмурому місті, написати книгу.

Ці цікаві історії для душі, розуму і серця, приносячи гру, посмішку, свіжість і чарівність живого життя, роблять і самих глядачів чистішим і добрішим. А тонка іронія автора ще й піднімає настрій.

Дійові особи та виконавці:

Автор - Віталій САЛІЙ
Пантеліївна – засл. артистка України Леся САМАЄВА
Дядечко Зуй - нар. артист України Володимир ГОРЯНСЬКИЙ
Нюрка - Оксана ЖДАНОВА
Петро Максимович - Сергій ДЕТЮК
Колька Дрождєв - Володимир КАНІВЕЦЬ
Іван Трохимович - Михайло КУКУЮК
Нова вчителька - Світлана ШТАНЬКО
Старий вчитель - Акмал ГУРЕЗОВ
Манька Клеткіна - Тетяна КОМАРОВА , Юлія ГРИГОР'ЄВА
Ваня Копачів - Олександр КОМАРЕНКО
Дівчина - Катерина КАЧАН

Сільські музиканти:

Нар. Артист Укріїни Лев Сомов, Іван Завгородній,Михайло Кукуюк , Олександр Комаренко , Сергій Детюк

Режисер- постановник - засл. діяч мистецтв України,Лауреат Національної премії України імені Т.Шевченка Дмитро БОГОМАЗОВ
Художник - Петро БОГОМАЗОВ
Музичне рішення – засл. діяч мистецтв України Олександр КУРІЙ
Хормейстер - Сусанна КАРПЕНКО
Художник по світлу - Тетяна КИСЛИЦЬКА

У виставі звучать народні пісні Луганщини та Слобожанщини,

музика груп «Кука та Банда» і «Switch on the Light»

Галерея

Будь в курсі всіх подій!
Підпишись на дайджест подій від kvtok.com, дізнавайся першим про найкращі заходи у твоєму місті.
Або стеж за новинами у соціальних мережах