Дикарь

Дикарь

Схоже, що ви трохи не встигли. Щоб завжди бути в курсі всіх подій, підпишіться на нашу розсилку.

Алехандро Касона
Переклад з іспанської Наталії Трауберг
Сценічна редакція Олексія Лісовця
Комедія-притча
Вистава на дві дії
Тривалість вистави 2 год.

Про виставу:

Юний Пабло, що з дитинства виріс у горах, далеко від суспільства, в свої 24 роки виглядає необтесаним дикуном. Він абсолютно не готовий до зустрічі з цивілізацією. Його Тітоньки, що опікуються його вихованням, наймають молоду вчительку з міста ... Ніхто навіть не підозрює, які неймовірні події чекають героїв, і до яких випробувань приведе їх зустріч. Випробуванням ненавистю, зрадою, любов'ю ...

Багатошаровий і звивистий, романтично піднесений, а часто й по-комедійному забавний шлях від лютої ненависті до всепоглинаючої любові й становить сюжетну канву вистави.

А в основі всього - усвідомлення простої істини: сенс людського існування можна виразити всього трьома словами: Життя. Смерть і ... Любов.

Про автора:

Алехандро Родрігес Альварес Касона (1903-1965) - відомий іспанський поет і драматург, автор понад 20 п'єс. Деякі з них, такі як «Дерева помирають стоячи», «Човен без рибалки», «Далекі зорі», «Дикун (Третє слово)» отримали велику популярність, були перекладені багатьма мовами та з успіхом йшли у Франції, Італії, Австрії, Скандинавських країнах, Греції, Югославії, Росії, Ізраїлі та ін. Його комедії та драми тісно пов'язані з традиціями народного іспанського театру.

Син сільського вчителя А. Касона народився у 1903 році в невеликому пастушому селі на півночі Іспанії. Мотиви легенд й оповідей рідної Астурії А. Касона часто використовував у своїх творах.

Здобувши освіту народного вчителя, Алехандро Родрігес в 1931 році з групою студентів створив у Мадриді «Народний театр», метою якого було відвідати найвіддаленіші села, щоб донести до народу мистецтво театру. (Аналогічний театр в цей же час створив і друг драматурга Гарсія Лорка.) У 1934 році в репертуарі Народного театру з'явилася перша п'єса О. Касона «Сирена на суші», яка в тому ж році була відзначена Національною літературною премією. До цього у 1932 році Національна премія була присуджена А. Касона за збірку для дітей «Квіти легенд».

З приходом до влади в Іспанії генерала Франко у 1939 році драматург емігрував і по 1963 рік жив у Мексиці та Аргентині. Лише незадовго до смерті йому вдалося повернутися на батьківщину.

Дійові особи і виконавці:

Марга - Анастасія КАРПЕНКО, Катерина КАЧАН
Тітка Матильда - засл. артистка України Світлана ОРЛІЧЕНКО
Тітка Анхеліна - засл. артистка України Олеся ЖУРАКІВСЬКА
Пабло - Антон ВАХЛІОВСЬКИЙ
Сеньйор Ролдан - нар. артист України Лев СОМОВ
Хуліо - Сергій КОРШИКОВ
Еусебіо - Володимир МОВЧАН

Постановка і музичне рішення - засл. діяч мистецтв України Олексій ЛІСОВЕЦЬ
Сценографія - Ігор НЕСМІЯНОВ
Костюми - Кристина КОРАБЕЛЬНИКОВА
Саунд-дизайн - Олександр КОХАНОВСЬКИЙ
Балетмейстер - Антон ВАХЛІОВСЬКИЙ
Художник по світлу - Тетяна КИСЛИЦЬКА

Афіша заходу

Будь в курсі всіх подій!
Підпишись на дайджест подій від kvtok.com, дізнавайся першим про найкращі заходи у твоєму місті.
Або стеж за новинами у соціальних мережах